A B1 blog gasztro rovata



Egész évben ciripel a Balatonon a Kistücsök

2017. szeptember 04. - kation

Ha Balatonszemes felé járunk, nem érdemes kihagyni a Kistücsök éttermet. Ha nem is pont arra vagyunk, 20-25 km kerülőt simán megér. Mielőtt azonban arra kanyarodnánk, érdemes asztalt foglalni, klasszikus balatoni szezonon kívül is. Mi többször ettünk már itt, és eddig nem csalódtunk. Sőt, a színvonalhoz képest a számla sem lett egyszer sem sokkoló. kt0.jpg

Szolid, visszafogott elegancia jellemzi a helyet: a külsőségekben, az étlapban és az ételekben is. Nincs végeérhetetlenül hosszú választék, mégis mindenki megtalálhatja a kedvére valót az előételektől a desszertekig. Az italok kiválasztásában külön pincér segít. Az ételek között mindig találunk a klasszikusok mellett szezonális alapanyagokat is, és a helyi termelők kínálatát is belecsempészik az étlapba.kt1.jpgMielőtt választanánk mindig hoz a pincér egy kis kóstolót, ami naponta változik. A mi ottjártunkkor kukoricahabot kínáltak pirított hajdinával és házi rozskenyérrel. Az én ízlésemnek kicsit fanyar volt, és kukoricához képest meglepően sós. kt2.jpgDe térjünk ár a saját választásokra. Kezdetnek nálunk az újházi tyúkhúsleves vált be. Ezt egy levesestálban szervírozzák, annyi tányérral, amennyien éppen vagyunk, Két embernek is elég az adag, és ha adnánk a kutyának az asztal alatt, arra is jutna. A leves íze telt, a zöldségek, mint a répa vagy a borsó nincsenek túlfőzve és egy kis házi jellegű tészta is kerül bele. De a tyúknak sem csak az ízét érezzük: mikor mi jut, fél melle vagy egész nagy combja, amit feltálalnak a leveshez.kt4.jpgEgyik főételünk kacsacomb volt káposztás pirított tésztával. A tészta házi, a káposzta kellemesen édes-savanykás, a hús pedig szaftos és puha volt, míg a bőre ropogott. Amilyennek a nagy könyv szerin lennie kell. kt3.jpgMásik főtelünk egy sült csirke supreme volt, paprikakrémmel és salátával. Az adag ugyan nem volt valami nagy, de a külön tálban felszolgált saláta és salátaöntet különlegessége kárpótolt ezért. kt7.jpgDesszertnek nem az étlapról, hanem a napi ajánlatból választottunk. Egyrészt egy eper mousse tortát, ami igazából egy citromkrémes könnyű torta volt, egy gombóc fagyasztott eperhabbal. Leszámítva, hogy epres krémre vártunk, isteni volt, az eper és a citrom szépen kiegészítették egymást.kt6.jpg A másik desszertünk egy szilvás hájas krémes volt, ami nem hasonlít a klasszikus krémesre, inkább egy könnyű hájas tészta, aminek a tetején savanykás szilvakrém csúcsok ülnek, kevés szilvavelővel. Ez egy kicsit szárazabb sütemény - tudnak ennél jobbat is.kt5.jpgTermészetesen nem hiányozhatott a végén a kávé, eszpresszó kevés meleg tejjel, amihez olyan finom házi csokis kekszet kaptunk, hogy magam sem készíthetnék jobbat. 

És mindezek a fogások, degeszre jóllakás és kísérőnek némi házi szörpök 15 ezer Ft alatt maradtak. Ez egy olyan helyen, ahol minden pillanatban pincérek forognak körülöttünk és lesik a kívánságainkat, ahol kellemes a környezet, finomak az ételek és abszolút megfelelő az ár-érték arány.

A bejegyzés trackback címe:

http://b1gasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr4012788378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Peetee 2017.09.05. 14:04:53

A kistücsök jó. De majd jön valaki, aki tudja, hogy a kökin 790ért van menü, ez meg köcsögdrága és szar hely. :)

Attilajukkaja 2017.09.18. 16:48:13

Egy hete jártam ott és nagyon örültem, hogy ismét volt kovászos uborka levesük. Az valami zseniális. :o)