A B1 blog gasztro rovata



A közimádatnak örvendő extracsokis, ultraegyszerű sütemény

Brownie a világ

2015. augusztus 31. - Tardosj

A közimádatnak örvendő extracsokis, ultraegyszerű sütemény. Mostanra odáig jutottam, hogy bárki jön nálunk vendégségbe vagy bárhová megyünk, minden ismerős brownie-t kér.
brownie_kep1.jpg

Először is, kezdd el felmelegíteni a sütőt 180 fokra. Ennyi idő éppen elég lesz. Legalábbis második, vagy harmadik alkalommal már biztosan.

Tegyél egy tálba 12 dkg vajat, és mehet alacsony fokozaton egy kicsit a mikróba. Amikor szépen felolvadt, tegyél bele egy nagy marok összetördelt, magas kakaótartalmú étcsokoládét vagy kifejezetten erre a célra készített csokitallért (én ezt a Lehel téri piacon az undok néninél szoktam beszerezni) – a szabály: minél több, annál jobb. Kevergesd addig, amíg a csoki felolvad. Ekkor jöhet 6-8 dkg porcukor, és két púpozott kanál, jó minőségű cukrozatlan kakaópor. Ha ezeket összekeverted, akkor jöhet bele 10-11 dkg liszt és egy fél csomag sütőpor. Ezt keverd össze háromnegyedrészben az eddigi masszával, majd üss hozzá egy egész tojást és így keverd simára. A tészta ebben az állapotban még nem igazán krémes, ezért keverj hozzá 2-4 evőkanál tejet. Ez volt az utolsó simítás.

Öntsd bele egy kisebb kivajazott és kilisztezett tepsibe, és mehet a sütőbe úgy 14-18 percre. Ez sütőtől is függ, ezért 10 perc után ellenőrizd fogpiszkáló próbával.

Szerintem melegen a legfinomabb. Kínálható magában vagy vaníliafagyival.

Tovább fokozható házilag készített lekvárral.

brownie_kep2.jpg

Kicsit több macerával brownie-tortácskává alakítható, csokis-rumos habbal és csokireszelékkel megturbózva.
brownie_kep3.jpg

Mindig finom. Bár kétszer ugyanúgy még nem tudtam elkészíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1gasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr357722068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.