A B1 blog gasztro rovata



Saláta Sára összeszűrte a levet Kápia Paprikával

2015. szeptember 23. - Tardosj

Amikor egyre kevesebb időm van vacsorát főzni, akkor általában valamilyen salátát készítek. Persze ez már nem a nagymamám fogalmai szerinti levelekre tépkedett saláta, rosszindulatúak szavaival nyúleledel, hanem egészen különleges ízkombinációkat alkotok, sokszor nem is csak nyers alapanyagokat felhasználva. Az alább bemutatott ötletet az egyik fancy szálloda menüsoráról loptam, ahol pár napja egy konferencián vettem részt.

Viszonylag kevés alapanyagra van szükség: padlizsánra, ami legyen lehetőleg minél kisebb, aztán rukkolára vagy madársalátára, ezen felül még jöhet koktél- vagy közepes méretű paradicsom, esetleg kápia paprika a zöldséges alaphoz. Feltétnek fetára lesz szükség. Valamint valami jófajta bagett vagy kenyér illik még hozzá kísérőnek. Ha salátakészítésre adod a lelked, akkor legyen mindig otthon olívaolaj, citrom és ha szereted az ízét, akkor balzsamecet.

A padlizsán és a kápia mehetnek a sütőbe. Egy tepsit kenj ki egy kis olívaolajjal és a karikákra vágott padlizsánt terítsd le az aljára, sózd meg ízlés szerint, facsarj rá egy negyed citromot. Melléfektetheted a kettévágott kápiát is, szintén csak só kerüljön rá. Ha kísérleteznél az ízek kombinálásával, akkor egy-két kápiahajóba darabolj fetát. Nem is kell lefóliázni, csak közepes hőfokon süsd 20-30 percig. Ha gondolod, az utolsó öt percre fújhatsz rá egy kis balzsamecetet.

A paradicsomokat vágd félbe és a tűzhelyen serpenyőben melegíts kis olívaolajat, majd dobd rá a paradicsomokat, amíg mindkét oldalukon láthatóvá válik a sütés nyoma.

Amikor mindkettő elkészült, akkor mehet a tányérra a rukkola, rá a padlizsán, a paradicsom és a paprika. Ezután kockázhatod rá a feta sajtot.

Langyosan a legfinomabb, könnyű fehérborral kísérve.

 

S.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1gasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr457811170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.