A B1 blog gasztro rovataAz anyja csecse van a dologban

Lö Pác

2015. október 10. - Tardosj

A pácpartizán gondolt egyet, és elővett a mélyhűtőből öt szelet bélszínt.

Bár tudjuk, hogy sörrel felönteni nem ritkán vétek, a pácpartizán felelőtlen alak, szakállában epercsimbók a rosszaság, láttán Freud is csak legyintene: "Micsoda figura, eine Gleischikenkopf, hibáiból nem tanul, tessék, már megint holmi szeplős ideák nyomába ered, az élet behúzza a csőbe, nyilván az anyja csecse van a dologban. Senki se mondja, hogy nem szóltam, meine Kedveseim."
belszim0.jpg A pácpartizán azonban nem figyel Freudra, hiába pofázik. A pácpartizán túlságosan el van foglalva ahhoz, hogy egy idegbeteg osztrák intéseit megfogadja. Régi vágyát teljesíti inkább, és a Békésszentandrási Serfőzde fekete, 7%-os lágerébe helyez el 5 szelet bélszínt, mely nem csupán csudás étek, de príma keretet ad egy többszereplős, ún. "posztmodern" bevezetés számára.

A pácpartizán (aki vagyok én) rettenetesen vágyik rá, hogy Ételeket nevezzenek róla el, ám, mivel az alanti recipe egyelőre kipróbálatlan, csiszolva nincs, ezért inkább emlékezzék meg róla az utókor Freud-pácként.

Vágyom, tehát vagyok.

Amikor az ember Freud-pácot készít (vagyis hibáiból nem tanul), először is vásárol egy üveg Fekete Korsót, mely sötét, mint az asszonyi lélek elszámoláskor, és keserű, akár a vízbefulladás. A fulladás nem véletlenül jut eszembe (már a pácpartizánnak): húsomat fojtani akarom, de lágyan akarom fojtani. Klopfolással a szent bélszínistenséguraság rituális bepácolása közepette túl sokat nem bíbelődök, kap két kokit a volt lakótársam nagykalapácsával. Oszt annyi.belszin1.jpg

A kétujjnyi vastag darabokat mindezek után olívaolajban pergetem meg, nem tocsakolok, szinte csak simizem. Freud a fejét ingatja, és a nagyanyám köldökéről értekez, de nem hallom mit, hiszen indokolatlan mennyiségű fekete- és zöldborsot darálok éppen össze-durvára. Belesimizem a húsba azt is. Az olajos-borsos hússzeletek ekkor kerülnek a Fekete Korsóba: a lé éppen ellepi az ötöket, akik boldogan tempóznak a mennyországba fel.

- Na de mein Herr, hát látott már maga sültet fokhagyma nélkül? - riadozik Freud, meg néhány materialista, akik bejöttek kíváncsiskodni.

belszin2.png

- Hát de az van benne! - kiáltok fel, szemem fennakad - Az olyan alapvető, hogy van benne, hogy azt mondani sem érdemes! Meg egy kis fej hagyma is. Meg némi egész koriander. Meg egy kis csöves erős, elmorzsolva, mint az özvegyi könny. A végén, a húslazítás céljából egy fél lime-ot nyomtam szét, s így alkotja meg a pácom, kedves Sigi, az Ösztön-én, az Ego és a Superego páratlan összességét, mely maga az ember. Sigi, én teremtek, bazdmeg, te meg itt jössz a baromságaiddal, az az igazság. Maguk meg kicsodák? - nézek a materialistákra hirtelen, akik azt válaszolják, hogy hát nyitva volt az ajtó.

Elzavarok mindenkit, a fejemben polkát ropnak a hangok. A bélszín lefödve fóliával, s amint megettük, megértekezem majd, hogy működött a Freud-pác: talán a Zeitung levelezési rovatában, bár ezt még nem döntöttem el.

 

Vonnegutemail

A bejegyzés trackback címe:

https://b1gasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr57954430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2015.10.11. 10:35:50

Sírnom kell. Mókás stílus ide, vagy oda, ez egy kész bélszínhorror!
Mélyhűtőből? Klopfolni? Pácolni?
"Gasztroblog" innen-onnan lenyúlt képekkel???

mr.pither 2015.10.11. 11:02:16

@Before: jaja. a büdös paraszt úgy csinálja, ahogy szereti. ez egy állat.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.10.11. 12:25:45

Én nem bántalak, mert értem a célodat. Tulajdonképpen szerintem csak egy kis hibát vétettél. Najó kettőt:
Klopfolni nem klopfolunk bélszínt. Stílusodból itélve van egy kis súlyod - tenyerelj rá, ha mindenáron véknyítani akarod :)
Az olajat felejtsd el, ha vizesen pácolsz. Szigetelőanyag a vízzel szemben, ezért a finom kis söröcske nem nagyon szivárog a hús belsejébe. Ezért is van nedves pác meg száraz vagy olajos pác.
Az olvasóid reklamációit a lopott képekről nem értem - számomra ezek a képek ismeretlenek, de akár a telefonoddal is illusztrálhatod a receptjeidet :)

Az összeállításod amúgy igencsak helyén van, én csak a limeot hagynám ki az összetevők közül. Gratula.