A B1 blog gasztro rovata



Az én gyors és tápláló reggelim

2015. november 24. - Ninon

Reggelire én nem pártolok semmilyen műanyag ételt, mint a virsli vagy szalámi és barátaik. Szeretem ehelyett a gyümölcsöt, turmixot, joghurtot… Csakhogy van ezekkel egy kis baj: két-három óra után éhes leszek, és egy dolgozós napon valami testesebb reggelire van szükségem. Ebben a kategóriában évek óta kedvencem az alábbi recept.

kep1_1.jpg

Nem kell hozzá más, csak egy kis csokor friss bazsalikom, feta és néhány koktélparadicsom. Ínségesebb időkben ez helyettesíthető hagyományos paradicsommal, csak akkor azt kis darabokra érdemes vágni.  Ezen felül bagett vagy más pékáru, és az sem baj, ha ezek nem a legfrissebbek, mert pirítóssal is kiváló a krém.

Az elkészítése egyszerű, hozzávetőleg 5 percet vesz igénybe. Mosd meg a bazsalikomot és tépd apró darabokra egy tálba. A koktélparadicsomot mosás után vágd ketté, a nagy paradicsomokat legalább nyolcfelé vágd, villával nyomkodd át őket a tálban. Erre jöhet a feta, amit törj bele a tálba, majd villával dolgozd össze az egészet. A kinézete nem a leggusztusosabb ilyenkor, de az íze kárpótol.

Nincs is más hátra, mehet a kenyérre ez a „nevenincs” reggeli.

kep2_2.jpg

kation

A bejegyzés trackback címe:

https://b1gasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr368100372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szib 2015.11.25. 14:08:49

Tudok egy ugyanilyen jó, sokkal egyszerűbbet: a fetát a kenyérre teszem (az igényesebbek kenhetik is), megszórom bazsalikommal, aztán harapok hozzá akármilyen paradicsomot (igényesebbek előre felvághatják).

élhetetlen 2015.11.25. 15:31:40

„A kinézete nem a leggusztusosabb ilyenkor” Azt meséld el, hogy akkor miért kell a paradicsomot gusztustalanná törni? Tök mindegy, mi van a szendvicsen, egy felszeletelt, sózott, borsozott, guszta paradicsom szelet miért nem jobb hozzá. Az íze meg marad.

xido 2015.11.26. 00:35:39

és 2-3 óra múlva ciki éhesnek lenni egy reggeli után?..
korán kezdőknek azért van ott a tízórai,későbbieknek meg ebéd idő

2015.11.26. 01:40:42

Az alapanyagok rendben lennenek, de miert kell ezt osszetrutyizni egy talban? Paradicsommal sose csinalnek ilyet, hogy osszetorom villaval...

Krutzifix 2015.11.26. 08:13:13

@tiller foch: Miért kell? Hogy eljátszhassa, hogy kitalált valami újat! Az már csak hab a tortán, hogy villával való törögetés nélkül, gusztusosan elrendezve a hozzávalókat, mennyivel hamarabb hozzájut az ember a finom falatokhoz, és még egy mosogatást is megspórol!

Kalocsai Tamás 2015.11.26. 11:25:34

A szalámi miért is "műanyag étel"? Ja, hogy csak az 1299 forint/kg-os árú szalámit hajlandó megvenni a delikvens? Tessék mondani, akkor az ún. "feta" dobozán mi áll? Állati vagy növényi származékból készült? Na, úgy tessék akkor enni a "műanyagot". :)