A B1 blog gasztro rovata



Mit főz Széll Tamás, aki megnyerte a Bocuse d'Or szakácsolimpiát?

2016. május 12. - Tardosj

Széll Tamás

nyerte meg a Bocuse d'Or szakácsolimpia európai döntőjét.

Ez már önmagában is jó hír. Akkor most idézzük fel, hogy miket főz Szujó Szabinával, mondjuk az Onyxban, amikor éppen nem versenyez.

Hát ilyesféléket: 

bocuse_d_or_p1010777.JPG

bocuse_d_or_p1010781.JPG

bocuse_d_or_p1010795.JPG

bocuse_d_or_p1010818.JPG

bocuse_d_or_p1010836.JPG

bocuse_d_or_p1010844.JPG

bocuse_d_or_p1000543.JPG

bocuse_d_or_p1000545.JPG

bocuse_d_or_p1000548.JPG

bocuse_d_or_p1000554.JPG

bocuse_d_or_p1000556.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://b1gasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr158709040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemethattilathval 2016.05.12. 19:04:18

vicc kategória... megyek, eszek valami normálisat egy nem sznob étteremben, holnap meg lemegyek disznósajtért a piacra

alien 2016.05.12. 19:13:07

@nemethattilathval: nekem is sok. Pedig orulok hogy nyert. De valahogy ez mar tul intellektuális. Nincs ropogós zsíros csülök. Vagy sultkolbi.

Czirják Anikó 2016.05.12. 19:15:12

SzuLLó Szabinával főz, nem SzuJó Szabinával.

alien 2016.05.12. 19:18:22

@nemethattilathval: egyebkent ettem ilyeneket a Kempinskiben es mind finom volt meg minden de egy csülök a kis tücsökben jobban esik.

nemethattilathval 2016.05.12. 19:41:38

@alien: ja, persze, nagyon ügyes szakács, és nyerje is meg a következő nagy versenyt is, szívből kívánom! A képekre reagáltam, ez nem Széll Tamásnak szólt, hanem az ételeknek, nyilván ezt várják el tőle, de ettől még számomra sznob dolog vacsorára megenni pár leöntött építőkockát. Ha kőgazdag lennék, akkor sem ennék ilyeneket.

Parajpuding 2016.05.12. 19:44:58

Őszintén szólva a képeken látható ételektől még a nyálelválasztásom se indul be. Nem éreznék késztetést megkóstolni, ha ingyen kínálnák se.

csentecsa 2016.05.12. 19:57:12

Biztos finomak, de miért kell ekkora tányér ezeknek az ételeknek?

Egyébként gratula ! Megvertük a franciákat kajában. Ez nem semmi..

wasserkopf 2016.05.12. 20:59:18

Nyilván nagyon sok munka és töméntelen tudás van ezekben az "ételekben", de azért szolidan megkérdezném: van élő ember ezen a Földön, aki ezeket a "kajákat" rendszeresen (nap mint nap) eszi?

baupexim1 2016.05.12. 21:03:26

@alien: kolbi van. 4. kép. oszt lehet nem is sertés van benne, hanem borjú, meg aranypor...

Jolka40 2016.05.12. 22:08:36

Biztosan tud rendes kajákat is csinálni, csak ez most így a menő. Nem tudunk felemelkedni erre a szintre, na!

Ildiko Espinas 2016.05.12. 22:19:19

Természetesen gratula a győzelemhez, de az én rántott csirkém se kutya ám!

Advanced Flight 2016.05.13. 00:16:18

Nagyon guszták, megkóstolnám. Kár, hogy nem tudom megfizetni.

georgenius 2016.05.13. 08:49:07

Szerintem azzal nyert, hogy a kaják mellé kiírta: "ezen az oldalon sütiket használunk".

...elmúlik... 2016.05.13. 09:10:27

@wasserkopf: Biztosan nem, ez igaz. A gasztronómia ezen szegmense olyan, mint az autóiparban a Forma 1. Azok az új technológiák, ötletek, receptek amelyeket itt alkalmaznak (korántsem mindegyik), szépen lassan beépülnek a mindennapjainkba, ez azért látható, érezhető. Átveszik őket az éttermek, a háztatások, ennek megfelelően a mindennapok gasztronómiája is egy fejlődésen megy keresztül. Remélhetően az átlag igényszintjét is emelni fogják. Valamint megvan a választás lehetősége, mindenki a pénztárcája, valamint az ízlése alapján tud választani, amennyiben étteremben eszik.

Egy csúcskategóriás étterem konyhájának a felszerelése alsó hangon is száz millió feletti bekerülést jelent, és akkor még egy széket sem vettek az éttermi részbe.Ezenkívül a személyzet létszáma is kétszer akkora, különösen a konyhán. Az alapanyagokat pedig sok esetben külföldről hozzák, mert nagyon kevés az olyan magyar beszállító, aki folyamatos minőséget és mennyiséget képes biztosítani. Egyszerűen nem tudnak egy átlag étterem áraival dolgozni, ezt tudomásul kell venni.

Sokan sznobnak tekintik azokat, akik ilyen éttermekben esznek, de végül is a sznob is csak ember :)

Szerintem.

Ballib Cenzúrázók Lidérce 2 2016.05.13. 12:39:58

Az a kolbász és alatta az a husi az jól néz ki, csak kevés.

A kedvenc hentesnél nem ilyen csicsás ugyan, de finom, és jóval több.

Ez nekem olyan mint a komolyzene.
Tisztelem becsülön azokat akik hallgatják, de légyszi-légyszi ne kelljen nekem is részt vennem az általuk kívánt élvezetbe.

Cserébe én se viszem magammal őket a henteshez.

Áll az alku ?

Egyébként gratula a díjhoz !

Ballib Cenzúrázók Lidérce 2 2016.05.13. 12:41:17

@...elmúlik...:

A ízeket, meg formákat, meg mindent értek talán...

Csak azt nem, hogy miért ilyen hangyafasznyi az adag.

Attilajukkaja 2016.05.13. 12:58:38

" Szujó Szabinával"
Ez mindent elmond a poszt szinvonalarol.
Aki pedig fikazza a fine dining kategoriat, az olvassa el ugyanebben a blogban a kovetkezo bejegyzest:

b1gasztro.blog.hu/2015/12/12/miert_olyan_rohadt_draga_ez_a_fel_deci_leves

mortirolo 2016.05.13. 14:00:09

@Ballib Cenzúrázók Lidérce 2:
Hát ja, végülis tényleg az a lényeg, hogy jól be lehessen zabálni zsíros cupákból, azután csak szuszogni meg szétcsapatni pálesszal. Van akinek erre van igénye, csinálja.
De ez meg egy más dimenzió. Itt nem egy ilyen ételt eszik az ember, hanem egy felépített menüsort, 6-7 fogásból. Nekem tetszik, bár még soha nem voltam ilyen helyen. Persze aki nem fogékony a finom részletekre, vagy mondhatjuk úgy is, hogy "buldózerrel a tulipános ágyásba" hozzáállással közelít az élet dolgaihoz, annak ez nem való.
A komolyzenei hasonlatodat meg inkább nem minősítem.

wasserkopf 2016.05.13. 14:31:09

@...elmúlik...: Valamennyire félreértettél, de lehet, én fogalmaztam félreérthetően. Arra céloztam volna, hogy a haute couture (remélem jól írtam) ruhákat sem hordja senki. Talán ezek az ételek(?) sem "evésre" valók .....
Valószínűnek tartom -és ez nem neked szól, hanem a "normál" ételeket lefitymálókhoz- hogy ehető, sőt tápláló ételeket is lehet készíteni/készíttetni normál alapanyagokból, amik finomak, egészségesek, és jól is néznek ki. Csak persze azokat fogyasztani nem sznobság. Mert nincs az asztalon tizennyolc fogás kétszáz féle evőeszközzel, és az utcán nem tipródik közben negyven fotós és száz újságíró megörökíteni azt a magasztos pillanatot, hogy rapajkó béla annyira trendy/raj, hogy ilyen fasza étterembe jár ....

Attilajukkaja 2016.05.13. 14:35:11

@wasserkopf:
Gondolom, velemenyed szerint a tavol-keletiek is csupa sznobsagbol etkeznek hasonlo modon evszazadok ota: sok kicsi talkat szolgalnak fel egyszerre.

www.wallpaperup.com/uploads/wallpapers/2014/11/10/512764/4d7c4a1caf71b59633e517c0b94c00fa.jpg

zZz 2016.05.13. 14:57:00

@Ballib Cenzúrázók Lidérce 2: A gasztronómiának ennek az oldalán az íz a lényeg, nem az, hogy jól lakjál. Van, akinek van igénye erre, neked, nekem meg sokan másoknak nincs.
Én ideges lennék, hogy oké-oké, finom ez, de éhesebb lettem, mint előtte voltam.

...elmúlik... 2016.05.13. 15:19:27

@Ballib Cenzúrázók Lidérce 2:

Mert menüsorokat kapsz, nem két vagy három fogást. Ettől persze lehet van, akinek ez is kevés lesz, de szerintem jól lehet lakni vele. Mondjuk nem egy ebéd, amit fél óra alatt bekapsz, hanem egy egész estés vacsora.

...elmúlik... 2016.05.13. 15:48:59

@wasserkopf:

Jó persze igazat adok abban, hogy jó nagy adag sznobság van benne, de próbáljuk nézni a jó oldalát. Amennyiben elmegyek egy ilyen helyre elkölteni egy vacsorát, azt saját örömömre teszem és nagyon nem érdekel, hogy ki ül a szomszéd asztalnál.
Valamint csak akkor megyek el egy ilyen helyre, amikor már lekerült a "trendi" listáról.

A normál alapanyagok/ételek témában igazad van, végül is egész évben azt esszük :)

Attilajukkaja 2016.05.13. 15:49:20

@zZz:
Latszik, hogy meg sohasem ettel ilyet! :o)))))