A B1 blog gasztro rovata



Bögrés süti, a villámgyors

2018. február 24. - kation

Van az úgy, hogy az ember lánya állandósult időhiányban szenved és mégis kívánja az édességet. Mit lehet ilyenkor tenni? Jönnek a bögrés-mikrós sütik. Soha előtte ilyenre nem vetemedtem, de a kismama-lét kihozza az emberből a minimalista vonalat. És az eredmény meglepően jó!bogre1_1.jpg

Szükségünk lesz egy nagyobb bögrére, amiben a teát vagy kakaót is isszuk, és amit be lehet tenni a mikróba. Majd jöhetnek egy tálba a hozzávalók, néhány gyors keverő mozdulat, átöntés a bögrébe és irány a mikró. Az összetevőket mindig bögrénként adom meg, így ha esetleg szánunk egyet a férjnek vagy nagyobb gyereknek, netán olyan bátrak vagyunk, hogy vendégeket is hívunk, akkor annyiszor készítsük el a keveréket vagy öntsünk mindent egy keverőtálba, és azután osszuk szét a bögrékbe.

Mivel minden mikró más, és gyakran kiszámíthatatlan, ezért azt javaslom, hogy közepes fokozaton állítsuk legalább 3 percre a "sütést", de amikor azt látjuk, hogy elkezd nőni és kiemelkedik a sütemény teteje, akkor zárjuk el. 

Mivel csokifüggő vagyok, először jöjjön egy csokis bögrés süti. Szükség lesz:

  • 2 evőkanál vajra
  • 1/4 csésze csokidarabkára (akár vegyesen, megmaradt csokitörmelékekből)
  • 1/4 csésze zsíros joghurtra
  • 1 evőkanál porcukorra
  • 2 evőkanál sötét kakaóporra
  • 1 tojásra
  • pár csepp vaníliaaromára
  • 2 evőkanál lisztre, elkeverve 1/4 csomag sütőporral

Felolvasztjuk a vajat, majd benne a csokoládét (ez pár másodperc a mikróban). Hozzáadunk minden alapanyagot a lisztes keverék kivételével, és alaposan elkeverjük. Végül jöhet a liszt. Amikor homogén a tészta, mehet a bögrébe, de arra figyeljünk, hogy legfeljebb félig töltsük meg. És irány a mikró kb. 1,5 percre.bogre2.jpgMásik kedvencem a mini citromtorta. Ehhez kell:

  • 3 evőkanál liszt
  • 1/4 teáskanál sütőpor
  • csipetnyi só
  • 1 nagy tojás
  • 1 púpos evőkanál barnacukor
  • 2 teáskanál vaj
  • 1,5 teáskanál frissen reszelt citromhéj
  • 1/2 evőkanál frissen facsart citromlé

Először összekeverjük a száraz alapanyagot, majd jöhetnek hozzá a nedves részek (mint a muffin esetében). A kész masszát beletöltjük a bögrébe, ez a mennyiség 2 fél bögrére elegendő. Mehet a mikróba.

(Képek: Pinterest)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1gasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr7413692896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.