A B1 blog gasztro rovata



5 hűsítő leves a forró nyári napokra

2018. július 01. - kation

Sokan azért mellőzik a levest nyáron a menüből, mert a forró leves nem esik jól. Bár leizzadhatunk egy tál meleg levestől, a hőháztartásnak jót tesz és kevésbé lesz melegünk utána. De most eltekintve ettől az apróságtól, mutatunk 5 olyan levest, ami egyenesen a hűtőből szervírozva a legfinomabb.lev1.jpg

1. Egyszerű és gyors uborkaleves

Az uborkának nagyon jó barátja a joghurt, a koriander és a petrezselyem. Ezenkívül még szükségünk lesz citromra, fokhagymára, sóra és fehér borsra, valamint kevés olívaolajra. Ezeket az alapanyagokat összeturmixoljuk és hűtőbe tesszük. Levesbetétnek jöhet egy kis füstölt lazac, kevés mikrozöld vagy csíra.

2. Izgalmas répaleves

Szükségünk lesz répára, hagymára, paprikára. Fűszernek sóra, római köményre és korianderre, valamint ízlés szerint pici chilire. Az összetevőket felfőzzük kevés vízzel, majd pürésítjük. Érzés szerinte kicsi citromlevet is adhatunk hozzá, majd megy a hűtőbe pihenni.lev2.jpg

3. Mentás zöldborsóleves

Személyes kedvencem. Zöldborsó, póré, petrezselyem, menta és kevés vaj, só, bors. Felfőzzük, turmixoljuk, majd joghurttal sűrítjük és mehet a hűtőbe a tálalásig.

4. gyümölcskrémleves

A legtöbb gyümölcskrémleves hidegen is jó. Sőt, hidegen jó igazán.

Válasszunk szezonális alapanyagokat, mint a meggy, szilva, őszibarack. A gyümölcsöket megtisztítjuk, a magokat eltávolítjuk és feldaraboljuk. Kevés vízben, ami éppen elfedi, megfőzzük Ízesíthetjük citrommal, zöldcitrommal, fahéjjal, szegfűszeggel, ánizzsal, gyömbérrel, vaníliával vagy amit éppen kívánunk. Ha átpárolódott a gyümölcs, akkor turmixolunk és ízlés szerint még habtejszínnel vagy pudinggal sűríthetjük. Majd irány hűtő.lev3.jpg

5. Gazpacho

Végül jöhetnek a minden színben pompázó gazpachók. A klasszikus paradicsom alapú piros, az uborkás zöld vagy a fehér paprikával, mandulával és szőlővel. De lehet akár lila is, ha céklát használunk alapnak.

(Képek: Pinterest)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1gasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr4614083245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wod Meselo 2018.07.02. 05:19:57

Így készül a gazpacho?
Azt hittem annál azért bonyolultabb minthogy az uborkás zöld...
:-)
Jo lett ez a bejegyzés, olyan Jo nagy szar. Recept mondod de micsoda nyomorult recept az amiben nincs anyaghányad.

Womb Raider 2018.08.29. 08:33:13

@Wod Meselo: :)))) Ollóval írt szarság.

Itt a recipe:
www.feastingathome.com/cucumber-soup/
www.feastingathome.com/beet-gazpacho/

Sejtésem, hogy a többi is innen jött.. (a pinterestre is..)